Vecmāte

Katra sieviete un ģimene, ar kuru esmu bijusi īsāku vai garāku laika posmu kopā – grūtniecības, dzemdību vai pēcdzemdību posmā, ir mani veidojusi par vecmāti, kāda esmu šodien. Katrs individuālais stāsts ir mani rūdījis, mācījis un veidojis kā speciālistu, kura darbs nav iedomājams bez abpusējas cieņas, uzticības un labestības. Katram varu teikt paldies par sadarbību un jauna stāsta kopradīšanu.

Mana pieredze


2017.-2024.g. Sertificēta vecmāte Ambulatoriskajā nodaļā un Prenatalās diagnostikas centrā Rīgas Dzemdību namā
2021.-2024.g. Darbs Dzemdību nama fonda zīdīšanas kabinetā
2023.g. lekciju “Zīdīšana” vadīšana LU RMK1 topošajām vecmātēm
Kopš 2022.g. lekciju “Zīdīšana” un “Jaundzimušo adaptācija” vadīšana RSU jaunajiem speciālistiem
2019.-2024.g Zīdīšanas lekciju vadīšana Rīgas Dzemdību namā
Kopš 2019.g. Aktīva konsultēšana zīdīšanas jautājumos gan Rīgas Dzemdību namā gan vecmātes mājvizītēs un privāti

Mana izglītība


2023.g. LZVKA Sertificēts zīdīšanas konsultants (sertifikāts Nr. Z-023)
2021.g. RSU profesionālais bakalaura grāds veselības aprūpē; Vecmātes profesionālā kvalifikācija
2019.g. Latvijas Māsu asociācija – Sertificēta vecmāte (sertifikāts Nr. 12449)
2017.g. RSU prof. pilnveides programma “Zīdīšanas fizioloģija, psiholoģija, vadīšana un veicināšana”
2015.g. LU Rīgas 1. medicīnas koledžas 1. līmeņa profesionālā izglītība ar kvalifikāciju “Vecmāte”
2015.g. Latvijās universitātē – Pedagoģiskās darbības pamati

Mani stāsti

ALMA (dzemdību stāsts) 
GUSTAVS (dzemdību stāsts)
DZEMDĪBU SOMA AR PIEREDZI
DZEMDĪBU STĀSTI
SKAISTUMS TUVPLĀNĀ

Žanete Eglīte – Atsauksmes

Par Žaneti uzzināju instagramā, kad viņa bija savā BKA un dalījās ar savu iekdienu par dzīvi mājās, un paštaisīto kosmētiku. Pēc laika uzzināju, ka viņa mācās un ir vecmāte. Kad gaidīju otro meitiņu uzreiz bija sajūta, ka man vajag stāties uzskaitē pie Žanetes. Jau kopš mūsu pirmās tikšanās bija miera un liela drošības sajūta, ka esmu īstajās rokās. Biju ļoti priecīga par atsaucību, rūpēm un MIERU. Tā kā mana grūtniecība bija sarežģīta un nācās pāriet uzskaitē pie Dr. Tāpat bija sajūta, ka esam blakus. Tāds sīkums kā ejot garām Dzemdību namā, kad Žanete atrada laiku, lai apvaicātos par manu pašsajūtu, pateiktu kādu labu vārdu, vai to ko tobrīd vajadzēja. Viņa radīja drošības sajūtu un aizdzina bailes, kaut pieņemt, ka ārsta lēmumi nesakrīt ar manām “sapņu” dzemdībām. 

Liekas ap Žaneti staro kaut kas maģsks, sievišķīgs un ar lielu enerģiju, tāds kā miera un atbalsta, un iekšējās pārliecības loks, kas savu spēku iedod tālāk, kaut vai ar savu skatienu vai smaidu. Ļoti novērtēju, ka man bija iespēja būt Žanetes tuvumā savas grūtniecības laikā, gan pēcdzemdību periodā, jo arī tad jutu Žanetes atbalstu un stipros vārdus. No sirds varu teikt milzīgu paldies, ka viņa bija daļa no manas atbalsta komandas sarežģītā grūtniecībā un īsā, bet ar lielu cīņu izcīnītā zīdīšanā, īpaši tās sākumā, jo priekšlaikus dzimušo bērniņu mammām šī ir cīņa par katru pilīti un katrs atbalsta vārds un iedrošinājums vairoja ticību, ka vajag un varu. Paldies! ❤️

Sandra Vārtiņa

Biju pie Žanetes uzskaitē kā grūtniece. Jau no pirmās tikšanās jutos droši. Viņa vienmēr bija whatsapp ziņas attālumā, nomierināja, lai lieki nesatraucos. Ļoti cilvēcīga attieksme. Atskatoties uz dzemdībām, labprāt būtu gribējusi Žaneti kā savu vecmāti! ❤️ lai vai kā.. paldies par visu no manis un Everta! ☀️😊

Amanda Janika

Varu teikt tikai tos sirsnīgākos vārdus par Žaneti kā vecmāti. Ļoti ļoti gaišs cilvēks, kuram rūp gan mammas, gan mazā vēl nedzimušā cilvēciņa labklājība. Nekad neatteica padomu, kad tas bija vajadzīgs. Katra mūsu tikšanās reize bija kā mazi svētki, jo tas pietuvināja brīdim, kad satiku savu mazuli! Ir ļoti maz tādu cilvēki, kas līdz kaulam ir tik patiesi un gaiši, Žanete pavisam noteikti ir viena no tiem!

Paldies, ka biji ar mani visu šo gaidīšanas laiku❤

Dziļā pateicībā Kristīne un Rihards❤